Ik wil een nieuw leven beginnen

in Een nieuw begin/Opinie

Deze maanden trekt BLOK erop uit, op zoek naar verhalen over ‘een nieuw begin’. Thiandi beschrijft waarom zij een nieuw leven wil beginnen.

Ik sta voor de deur van een concertzaal waar straks mijn favoriete Heavy Metal band begint en kan niet naar binnen. Ik heb geen assistent bij mij en kan de portier niet duidelijk maken wat ik wil. Ik wil zeggen dat ik wel een kaartje heb maar het niet uit mijn zak kan halen, want mijn spieren luisteren niet naar mij en ik kan ook niet praten. Ik kan de portier niet vragen om mijn kaartje te pakken en mij naar mijn plek te brengen. Ik baal vreselijk en ik wil nu het leven van iemand anders leiden.

Ik heb een saai leven, want hoe kan ik meedoen? Ik kan niet praten en niet zelfstandig schrijven. Dit frustreert mij gigantisch. Wie zou zich dan niet waardeloos voelen? En dat terwijl ik zoveel te zeggen heb!

Ik droom vaak van een ander leven. Een nieuw leven, waarin ik al mijn spieren controleer en kan zeggen wat ik wil. Een leven waarin ik zelfstandig al mijn problemen kan oplossen en niet afhankelijk ben van anderen. Of waarin ik de ellende van anderen kan verzachten door slimme strategie├źn te verzinnen. Ik zou discriminatie aanpakken en de klimaatverslechtering. Een nieuw leven ook met vrienden voor wie ik wat kan betekenen. Een nieuw leven met een lijf dat niet continu pijn doet. Ik zou meer liefde willen geven. Nu is dat moeilijk door de blokkades van mijn eigen lijf.

Ik ben bang dat de kans groter is dat ik een jongetje word dan dat deze droom van een nieuw leven in vervulling gaat. Maar ik geef de hoop niet op!