BLOK-schrijfster Thiandi

Auteur: Sarah Borgerdijn Beeld: Mohammed Kentou in Op het BLOK

Thiandi Grooff strijdt voor een inclusievere samenleving: dat iedereen mee mag doen.
Gehandicapten zijn volgens haar te onzichtbaar in de maatschappij, daarom schrijft zij voor BLOK. Haar artikelen vertellen het verhaal dat ze zelf niet uitspreekt. Juist doordat ze niet volledig aan de wereld om haar heen deelneemt, kan ze deze van een afstandje bekijken en realiseert ze zich dat vriendschap en acceptatie het allerbelangrijkst zijn. Naast het schrijven zou Thiandi graag als politica werken aan toegankelijk onderwijs voor alle kinderen. Ze studeerde sociologie aan Amsterdam University College en woont in de Indische Buurt in Amsterdam. Thiandi houdt van zwemmen en lezen en luistert zowel naar heavy metal als naar Chopin.